Woonboerderij verkopen? Of die karaktervolle jaren 30 woning in Drenthe?

Enthousiast, proactief en professioneel. Een full-service makelaardij, dus alle zaken worden u uit handen genomen. Echt alles; vanaf de waardebepaling tot aan het transport van uw huis.
Drenthe is natuurlijk een prachtige provincie om te wonen, maar staat wel vol met oudere huizen en woonboerderijen. Het verkopen van dit soort oudere huizen en woonboerderijen is natuurlijk geen simpel kunstje. Niet voor niets doen veel mensen een beroep op de kennis en het netwerk van een ervaren makelaar. Karaktervol Wonen heeft als makelaar een ruime ervaring. Binnen Drenthe zijn wij DE specialist op het gebied van ouder “karaktervol’ vastgoed. Op basis van een op maat gesneden verkoopmethode en een zeer compleet verkooppakket benutten we voor u de kansen die er zijn.

Landelijk Wonen in een karakteristieke woonboerderij in Drenthe?

Waar is het nou mooier landelijk wonen dan in Drenthe? Binnen de makelaardij is dit echter wel een specialisme want bij het aan-/ en verkopen van landelijk gelegen huizen zijn er toch veel zaken waar je scherp op moet zijn. Denkt u bij het verkopen van een woonboerderij wel aan de staat van rietgedekte daken, de met asbesthoudende dakplaten gedekte stallen en schuren, natuurwetgeving enzovoorts?

Met onze Landelijk Wonen Makelaar Drenthe afdeling helpen we u. Wij zoeken dit soort zaken bij de verkoop natuurlijk allemaal voor u uit. Als voormalig Buitenstate makelaar hebben we de nodige ervaring opgedaan in het buitengebied van Drenthe. Wij kijken daarom ook niet op van grote woonboerderijen met wat bijgebouwen en een paar hectare weiland erbij.

Heeft u plannen om uw huis of woonboerderij te verkopen; klop gerust bij ons aan.

Verkoop van villa’s en ‘karaktervolle’ jaren 30 huizen

Het verkopen van (oudere) huizen kan soms erg lastig zijn. De onderhoudssituatie is per woning namelijk vaak erg verschillend. In vroeger tijden werd er met andere materialen gebouwd dan tegenwoordig. Bij verkoop van een woning op leeftijd is het daarom dus van belang dat je de staat van onderhoud goed in beeld hebt. Wij komen graag langs om onze werkwijze voor de verkoop te presenteren. In een advies op maat laten we aan u en uw potentiële kopers zien dat het wonen in bijvoorbeeld een jaren 30 huis of woonboerderij hartstikke leuk is.

Dit doen we als volgt; we informeren uw potentiële kopers over de mogelijkheden van subsidies en voordelige hypotheken. Als het een wat ouder huis betreft kijken we ook naar mogelijke energieverbeteringen.

Monumenten verkopen in Drenthe

Kopers begeven zich vaak op onbekend terrein wanneer een woonhuis/villa een monumentale status heeft. Velen zullen dit zien als een beperking, maar hier liggen in onze ogen juist de kansen! Op basis van een monumentale status kunnen er namelijk Rijks-, provinciale- of gemeentelijke regelingen beschikbaar zijn. Door het in kaart brengen van regelingen en subsidies kunnen we sneller tot verkoop komen.

Onze werkwijze bij de verkoop van uw huis of woonboerderij

1: Gratis waardebepaling en vraagprijs bepalen
2: Het publiciteitsplan opstellen
3: Uw huis verkoop gereed maken
4: Het selecteren van de juiste koper door middel van de bezichtigingen
5: De onderhandelingen
6: De ondertekening van de koopakte
7: Naar de notaris

Uitgebreide versie werkwijze downloaden (PDF)

Tarieven

Prijzen vergelijken tussen makelaars is vaak lastig. Wat er bij de dienstverlening is inbegrepen verschilt ernorm: het is appels met peren vergelijken dus. Bij de verkoop van een woonhuis of woonboerderij krijgt u daarom van ons direct duidelijkheid over het verkooptarief.

Karaktervol Wonen biedt u een full-service makelaarsdienst hanteert vaste pakketprijzen (beginnend bij € 3.500,– incl. B.T.W.). Deze pakketprijzen zijn geldig bij verkoop binnen Drenthe.

Afhankelijk van het type woning en de ligging varieert het aantal externe specialisten dat we kunnen inzetten. Dit alles om voor u tot een zo goed mogelijk verkoopresultaat te komen natuurlijk.

Plaatsing op Funda is bij ieder pakket inbegrepen.

Informatie

Jan Huisman

Heb je vragen of ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Stuur ons gerust een bericht of kom telefonisch in contact.

Meer dan 20 jaar ervaring.

5/5 op basis van 40+ reviews.

Altijd persoonlijk advies.

Kom geheel vrijblijvend in contact.

Wij gaan voor het beste resultaat

Peter Mulder


De verkoop van mijn huis is soepel verlopen dankzij Jan. De foto’s, de gesprekken, de bereikbaarheid en alles daaromheen is naar wens geweest en de uiteindelijke verkoop boven verwachting. Zeer aan te bevelen!

Berend Postema


Wij hadden Jan gebeld als aankoopmakelaar voor ons toekomstige woning. We zijn door hem uitstekend geholpen met het maken van de juiste keuzes. Daarna moest onze woning in de verkoop en hebben we wederom door Jan laten doen. Het ging allemaal heel erg soepel. Een man die zijn vak goed verstaat en alle zorgen bij je wegneemt.

Leonie Dorenbos


Jan heeft ons geholpen met onze aankoop. Hij heeft ons goed geadviseerd waardoor wij niet teveel betaald hebben voor onze woning. Ook in het proces erna hebben wij een prettige samenwerking ervaren.

Johanna L


Jan heeft onze woning getaxeerd zodat wij een aanbouw kunnen realiseren. Jan komt over als een vakkundig en integer persoon. Je bent bij Jan geen nummer, hij neemt de tijd die hij nodig heeft. Het heeft geresulteerd in een eerlijk en realistisch taxatierapport. Waarbij het opstellen ook nog eens super vlot was. Wij zijn in ieder geval heel erg tevreden!

Joost knol


Jan heeft onze woning verkocht. Dit is ons uitstekend bevallen. In alle fases van de verkoop is Jan de objectieve adviseur en sparringspartner. Ook als het spannend wordt is Jan de rust zelve en blijft hij objectief. Daarnaast was Jan erg flexibel. Kortom, een aanrader.