skip to Main Content

Woonboerderij verkopen? Of een karaktervolle jaren 30 woning in Drenthe?

Drenthe is een prachtige provincie om te wonen, maar staat vol met oudere huizen en woonboerderijen. Het verkopen van dit soort huizen en woonboerderijen is natuurlijk geen kunstje. Onmisbaar is en blijft het netwerk en de kennis van een ervaren makelaar. Karaktervol Wonen heeft een ruime ervaring en is specialist op het gebied van ‘ouder’vastgoed. We kennen de Drentse huizenmarkt goed en weten waar verkoopkansen liggen. Op basis van een vernieuwende verkoopmethode en een zeer compleet verkooppakket benutten we de kansen die er zijn.

Enthousiast, pro-actief en professioneel. Een full-service makelaardij, dus alle zaken worden u uit handen genomen. Echt alles; vanaf de waardebepaling tot aan het transport van uw huis.

Landelijk Wonen in een karakteristieke woonboerderij in Drenthe?

Waar is het nou mooier landelijk wonen dan in Drenthe? Binnen de makelaardij is dit echter wel een specialisme want bij het aan-/ en verkopen van landelijk gelegen huizen zijn er veel zaken waar je scherp op moet zijn. Denkt u bij een woonboerderij verkopen wel aan de staat van rietgedekte daken, de met asbesthoudende dakplaten gedekte stallen en schuren, natuurwetgeving enzovoorts?

Met onze Landelijk Wonen Makelaar Drenthe afdeling helpen we u. Wij zoeken dit soort zaken bij de verkoop natuurlijk allemaal voor u uit. Als voormalig Buitenstate makelaar hebben we de nodige ervaring opgedaan in het buitengebied van Drenthe. Wij kijken daarom dan ook niet op van grote woonboerderijen met wat bijgebouwen en een paar hectare weiland erbij.

Heeft u plannen om uw huis woonboerderij te verkopen; klop gerust bij ons aan.

Verkoop van villa’s en karaktervolle jaren 30 huizen

Het verkopen van (oudere) huizen kan soms lastig zijn. De onderhoudssituatie is per woning namelijk erg verschillend. In vroeger tijden werd er met andere materialen gebouwd dan tegenwoordig. Bij verkoop van een woning op leeftijd is het daarom van belang dat je de staat van onderhoud goed in beeld hebt. Wij komen graag langs om onze werkwijze voor de verkoop te presenteren. In een advies op maat laten we aan u en uw potentiële kopers zien dat het wonen in bijvoorbeeld een jaren 30 huis of woonboerderij hartstikke leuk is.

Dit doen we als volgt; we informeren uw potentiële kopers over de mogelijkheden van onder andere subsidies en voordelige hypotheken. Als het een wat ouder huis betreft kijken we ook naar mogelijke energieverbeteringen.

Monumenten verkopen in Drenthe

Kopers begeven zich vaak op onbekend terrein wanneer een woonhuis/villa een monumentale status heeft. Velen zullen dit zien als een beperking, maar hier liggen in onze ogen juist de kansen! Op basis van een monumentale status kunnen er namelijk Rijks-, provinciale- of gemeentelijke regelingen beschikbaar zijn. Door het in kaart brengen van regelingen en subsidies kunnen we sneller tot verkoop komen.

Onze werkwijze bij verkoop

1: Gratis waardebepaling en vraagprijs bepalen
2: Het publiciteitsplan opstellen
3: Uw huis verkoop gereed maken
4: Het selecteren van de juiste koper door middel van de bezichtigingen
5: De onderhandelingen
6: De ondertekening van de koopakte
7: Naar de notaris

Uitgebreide versie werkwijze downloaden (PDF)

De actuele Funda beoordeling van Karaktervol Wonen:

VERKOOPPAKKETTEN

Tarieven

Prijzen vergelijken tussen makelaars is vaak lastig. Wat er bij de dienstverlening is inbegrepen verschilt: appels met peren vergelijken dus.

Bij de verkoop van een woonhuis of woonboerderij krijgt u van ons direct duidelijkheid over het verkooptarief.

Wij bieden u een full-service dienst en hanteren vaste prijzen (beginnend bij € 2.750,– incl. B.T.W.). Deze pakketprijzen zijn geldig bij verkoop binnen Drenthe.

Afhankelijk van het type woning en de ligging varieert het aantal externe specialisten dat we inzetten. Dit alles om tot een zo goed mogelijk verkoopresultaat te komen natuurlijk.

Plaatsing op Funda is bij ieder pakket inbegrepen.

Onze pakketten zijn hieronder te downloaden.

Karaktervol En Landelijk Wonen Makelaar Drenthe

Kennismaken?

Back To Top