Over ons

Makelaar voor karaktervol en landelijk wonen

Na 11 jaar als beëdigd NVM makelaar te hebben gewerkt bij toonaangevende kantoren binnen Drenthe heeft Jan Huisman in het najaar van 2018 de stap gezet om de Karaktervol Wonen Makelaardij te starten. De drijfveer om deze makelaardij te starten is vooral ontstaan uit Jan zijn liefde voor de provincie Drenthe met haar prachtige natuur, woonboerderijen en oudere authentieke woningen.

Korte lijnen
Persoonlijke aandacht voor u

Sinds 2018 opgericht

Een ‘eerlijke’ courtage

Als makelaar heeft hij in opdracht van Provincie Drenthe meerdere onderzoeken uitgevoerd. Ook hielp hij talloze kopers en verkopers bij langdurige en ingewikkelde vastgoedtransacties. Met de Karaktervol Wonen Makelaardij helpt hij u graag om uw ‘karaktervolle’ woning te verkopen of om uw droomhuis in Drenthe aan te kopen. 

Karaktervol Wonen is lid van brancheorganisatie VBO en daarmee bent u verzekerd van kwaliteit en integriteit. Het kantoor is gevestigd in Assen maar in de hele provincie actief.

Wij gaan voor het beste resultaat

Peter Mulder


De verkoop van mijn huis is soepel verlopen dankzij Jan. De foto’s, de gesprekken, de bereikbaarheid en alles daaromheen is naar wens geweest en de uiteindelijke verkoop boven verwachting. Zeer aan te bevelen!

Berend Postema


Wij hadden Jan gebeld als aankoopmakelaar voor ons toekomstige woning. We zijn door hem uitstekend geholpen met het maken van de juiste keuzes. Daarna moest onze woning in de verkoop en hebben we wederom door Jan laten doen. Het ging allemaal heel erg soepel. Een man die zijn vak goed verstaat en alle zorgen bij je wegneemt.

Leonie Dorenbos


Jan heeft ons geholpen met onze aankoop. Hij heeft ons goed geadviseerd waardoor wij niet teveel betaald hebben voor onze woning. Ook in het proces erna hebben wij een prettige samenwerking ervaren.

Johanna L


Jan heeft onze woning getaxeerd zodat wij een aanbouw kunnen realiseren. Jan komt over als een vakkundig en integer persoon. Je bent bij Jan geen nummer, hij neemt de tijd die hij nodig heeft. Het heeft geresulteerd in een eerlijk en realistisch taxatierapport. Waarbij het opstellen ook nog eens super vlot was. Wij zijn in ieder geval heel erg tevreden!

Joost knol


Jan heeft onze woning verkocht. Dit is ons uitstekend bevallen. In alle fases van de verkoop is Jan de objectieve adviseur en sparringspartner. Ook als het spannend wordt is Jan de rust zelve en blijft hij objectief. Daarnaast was Jan erg flexibel. Kortom, een aanrader.

Op zoek naar een bijzondere woning met karakter?

Woningen met karakter vragen bij aan- en verkoop om een gespecialiseerde aanpak. Wilt u landelijk wonen? Of bent u op zoek naar een jaren 30 woning, een monumentaal pand, of een andere (nieuwbouw) woning? Karaktervol Wonen is er in thuis.

Wij denken graag met u mee en zoeken samen met u naar de beste oplossing om uw huis te kopen of om uw huidige woning te verkopen. Ook wanneer u een recent gebouwde woning wilt aan- of verkopen staan wij u graag bij. U kunt rekenen op een deskundig advies, persoonlijk contact en afgestemd op uw wensen.

Verkoopmakelaar

Je woning verkopen. Zo pakken wij dit aan.

Aankoopmakelaar

Woning kopen? Laat ons je helpen.

Taxatie

Taxatierapport nodig? Lees hoe we jou kunnen helpen.

Gratis waardebepaling

Laat ons je vrijblijvend helpen met een waardebepaling.

Waarom het kantoor Karaktervol Wonen?

Er zijn toch al makelaars genoeg? Klopt, maar in de afgelopen jaren als makelaar heb ik helaas te vaak gezien dat mensen die in Drenthe een ouder huis of woonboerderij willen kopen afhaken omdat ze niet bekend zijn met dit soort huizen. Helaas hebben veel ‘collega makelaars’ bij verkoop van oudere huizen en woonboerderijen niet de kennis om kopers goed te informeren. Begrijpelijk: verreweg de meeste makelaars zijn namelijk generalist, niet specialist. Ik ben gek op woonboerderijen en heb een zwak voor glas in lood.

In mijn ogen zijn verkopers er juist bij gebaat dat de verkooppresentatie de kopers ook wijst op de kansen die er liggen bij een aankoop. Denk dan aan energiebesparende mogelijkheden, subsidies of financieringsmogelijkheden. Daar zetten we dan ook vol op in bij de verkooppresentatie. Dit kost echter wel tijd, maar ik ben altijd bereid om hierin te investeren!

In het landelijk gebied zijn er soms ook bijzondere situaties te vinden. Dit heb ik in de jaren dat ik bij Schelhaas Makelaardij werkzaam was wel gezien. Denk dan bijvoorbeeld aan het wijzigingen van de bestemming van een oude boerderij, het splitsen van een kavel, het aanvragen van een verduurzamingssubsidie, toepassen van de Ruimte voor Ruimte regeling en ga zo maar door. Dit is de reden dat ik de Landelijk Wonen Makelaar Drenthe afdeling heb opgericht.

En natuurlijk is dit bedrijf ook ontstaan vanuit mijn liefde voor Drenthe!

”Ik ben zelf in Spier opgegroeid, een klein dorpje gelegen bij de toegangspoort naar het Dwingelderveld. Wij woonden daar in een met riet gedekte woonboerderij. Tijdens mijn jeugd kon ik overdag hutten bouwen in het bos en ’s avonds viel ik heerlijk in slaap door het ruisende geluid van de regen op het rieten dak. Ik spreek dus uit ervaring dat Drenthe de mooiste provincie is om in te wonen’