skip to Main Content

“Makelaar voor karaktervol en landelijk wonen”

Karaktervol Wonen 

Na 11 jaar als beëdigd NVM makelaar te hebben gewerkt bij toonaangevende kantoren binnen Drenthe heeft Jan Huisman in het najaar van 2018 de stap gezet om de Karaktervol Wonen Makelaardij te starten. De drijfveer om deze makelaardij te starten is vooral ontstaan uit Jan zijn liefde voor de provincie Drenthe met haar prachtige natuur, woonboerderijen en oudere authentieke woningen.

Als makelaar heeft hij in opdracht van Provincie Drenthe meerdere onderzoeken uitgevoerd. Ook hielp hij talloze kopers en verkopers bij langdurige en ingewikkelde vastgoedtransacties.
Met de Karaktervol Wonen Makelaardij helpt hij u graag om uw ‘karaktervolle’ woning te verkopen of om uw droomhuis in Drenthe aan te kopen.

Karaktervol Wonen is lid van brancheorganisatie VBO en daarmee bent u verzekerd van kwaliteit en integriteit. Het kantoor is gevestigd in Assen maar in de hele provincie actief.

Het onderscheidend vermogen van Karaktervol Wonen is:

  • Korte lijnen
  • Persoonlijke aandacht voor u
  • Een ‘eerlijke’ courtage
Jan Huisman makelaar Assen taxateur Assen

Register Makelaar/

Register Taxateur

Jan Huisman

Waarom het kantoor Karaktervol Wonen?

Er zijn toch al makelaars genoeg? Klopt, maar in de afgelopen jaren als makelaar heb ik helaas te vaak gezien dat mensen die in Drenthe een ouder huis of woonboerderij willen kopen afhaken omdat ze niet bekend zijn met dit soort huizen. Helaas hebben veel ‘collega makelaars’ bij verkoop van oudere huizen en woonboerderijen niet de kennis om kopers goed te informeren. Begrijpelijk: verreweg de meeste makelaars zijn namelijk generalist, niet specialist. Ik ben gek op woonboerderijen en heb een zwak voor glas in lood.

In mijn ogen zijn verkopers er juist bij gebaat dat de verkooppresentatie de kopers ook wijst op de kansen die er liggen bij een aankoop. Denk dan aan energiebesparende mogelijkheden, subsidies of financieringsmogelijkheden. Daar zetten we dan ook vol op in bij de verkooppresentatie. Dit kost echter wel tijd, maar ik ben altijd bereid om hierin te investeren!

In het landelijk gebied zijn er soms ook bijzondere situaties te vinden. Dit heb ik in de jaren dat ik bij Schelhaas Makelaardij werkzaam was wel gezien. Denk dan bijvoorbeeld aan het wijzigingen van de bestemming van een oude boerderij, het splitsen van een kavel, het aanvragen van een verduurzamingssubsidie, toepassen van de Ruimte voor Ruimte regeling en ga zo maar door. Dit is de reden dat ik de Landelijk Wonen Makelaar Drenthe afdeling heb opgericht.

En natuurlijk is dit bedrijf ook ontstaan vanuit mijn liefde voor Drenthe!

”Ik ben zelf in Spier opgegroeid, een klein dorpje gelegen bij de toegangspoort naar het Dwingelderveld. Wij woonden daar in een met riet gedekte woonboerderij. Tijdens mijn jeugd kon ik overdag hutten bouwen in het bos en ’s avonds viel ik heerlijk in slaap door het ruisende geluid van de regen op het rieten dak. Ik spreek dus uit ervaring dat Drenthe de mooiste provincie is om in te wonen’

Met passie en precisie doe ik mijn werk. Zo zorg ik dat het Drentse vastgoed KARAKTERVOL blijft.

Sommige makelaars schreeuwen dat ze ‘de beste’ zijn… dat past niet echt bij mij. Lees daarom hier wat klanten van mijn dienstverlening vinden 

Op zoek naar een bijzondere woning met karakter?

Woningen met karakter vragen bij aan- en verkoop om een gespecialiseerde aanpak. Wilt u landelijk wonen? Of bent u op zoek naar een jaren 30 woning, een monumentaal pand, of een andere (nieuwbouw) woning? Karaktervol Wonen is er in thuis.

Wij denken graag met u mee en zoeken samen met u naar de beste oplossing om uw huis te kopen of om uw huidige woning te verkopen.
Ook wanneer u een recent gebouwde woning wilt aan- of verkopen staan wij u graag bij. U kunt rekenen op een deskundig advies, persoonlijk contact en afgestemd op uw wensen.

 (oudere) woonhuizen
 monumentale huizen en villa’s 
 gebouwen met cultuurhistorische waarde
 

‘bijzondere’ huizen
 woonboerderijen

GOEDE BEGELEIDING IS “ONBETAALBAAR”

Samenwerking

Samen kom je verder; Karaktervol Wonen werkt succesvol samen met vele partijen.

Naast directe samenwerkingen met bijvoorbeeld Provincie Drenthe en diverse stichtingen
werken wij intensief samen met de volgende Drentse gemeenten, waaronder;

Assen

Tynaarlo

Midden-Drenthe

AA en Hunze

Westerveld

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden?