Aankoopmakelaar nodig bij de aankoop van uw nieuwe woning of woonboerderij in Drenthe?

‘Niemand koopt graag een kat in de zak’. Helemaal niet als het gaat om de duurste/belangrijkste aankoop in je leven.
Steeds meer mensen maken gebruik van een aankoopmakelaar. Wellicht denkt u waarom? De verkoper heeft toch al een makelaar ingeschakeld? Juist, maar die makelaar werkt alleen! voor de verkoper.

Bijna alle verkopers nemen wel een verkoopmakelaar in de arm. Ze willen namelijk dat hun huis zo aantrekkelijk mogelijk op de markt verschijnt. Bovendien geeft het rust en zekerheid om alles aan een professional over te laten. Er komt veel kijken bij de verkoop van een woning. Dit geldt echter ook voor de aankoop er van. Tenzij u precies weet wat u doet, helpt het om als koper ook een professional aan uw zij te hebben. Iemand die dezelfde taal spreekt als de verkoopmakelaar. Ook vaardig is in de onderhandelingen over de prijs. Als ervaren aankoopmakelaar in Assen en de wijde omgeving staan wij u graag bij!

Onderhandelen over de koopsom en de bijbehorende ontbindende voorwaarden is een vak apart. In een wereld waarin iedereen dit zelf zou kunnen hadden makelaars maar weinig bestaansrecht. Wees slim en schakel je eigen aankoopmakelaar in.

Als u een huis wilt gaan kopen is het daarom verstandig om naast een goed beeld van uw financiële mogelijkheden een aankoopmakelaar mee te nemen. Als aankoopmakelaar werken we dan alleen! voor u als de koper. Door het inschakelen van ons als onafhankelijke partij behoeden we u voor o.a. het te veel betalen. Wij helpen u graag als aankoopmakelaar in Drenthe, binnen de denkbeeldige driehoek Assen – Emmen – Meppel.

Het is goed om te realiseren dat u als koper een onderzoeksplicht hebt. Daar moet u zo goed mogelijk aan voldoen. Doet u dat niet en blijkt er na de koop een probleem te zijn, dan loopt u het risico dat uw zaak weinig tot geen kans maakt. U had dan beter moeten onderzoeken, zo klinkt het. Wij helpen bij een aankoop om alle relevante informatie te vinden. Met ons aan uw zij betekent het dat u als koper sterker staat. Vaak zorgt dit ervoor dat u het huis tegen een lagere prijs kunt aankopen. Zonder de juiste handvatten wordt het namelijk een zeer moeilijke onderhandeling.

We snappen het enthousiasme van u als koper maar al te goed. Wanneer eindelijk uw droomwoning voorbij komt wilt u die eigenlijk direct kopen. Vanaf dat moment bent u niet meer objectief. In praktijk komt er bij het kopen van landelijke of karaktervolle woningen in Drenthe toch heel wat meer kijken dan bij een moderne woning. En daar komen wij als ervaren ‘Drentse’ makelaar de hoek om en helpen u graag.

Karaktervol Wonen werkt als aankoopmakelaar vanuit Assen met als werkgebied heel Drenthe.

We hebben de voordelen van een aankoopmakelaar al eens kort genoemd op onze nieuwspagina.

Wat u van ons kunt verwachten? In grote lijnen;

  • klopt de vraagprijs wel?
  • Heeft de ligging nabij natuurgebieden invloed?
  • Wat staat er in het bestemmingsplan?
  • Zijn de authentieke elementen origineel?
  • Hoe zit het met eventuele subsidies?
  • Hoe gaat het bij notaris?

Wij zijn thuis in deze materie en helpen u natuurlijk graag bij al deze vragen.

Karaktervol Wonen ondersteunt u daarom graag als aankoopmakelaar in Drenthe binnen de driehoek Assen – Emmen – Meppel bij de aankoop van o.a. jaren 30 woningen, woonboerderijen of bijzonder vastgoed.

In het kort;

1. Vooronderzoek (kadaster, verkoophistorie)
2. Onderzoeken bouwkundige staat
3. Bepaling reële aankoopprijs
4. Advies over aankoopstrategie
5. Voeren van onderhandelingen
6. Koopakte controleren
7. Bewaken van termijnen in de koopakte
8. Begeleiding bij oplevering en notariële overdracht

Informatie

Jan Huisman

Heb je vragen of ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Stuur ons gerust een bericht of kom telefonisch in contact.

Meer dan 20 jaar ervaring.

5/5 op basis van 40+ reviews.

Altijd persoonlijk advies.

Kom geheel vrijblijvend in contact.

Wij gaan voor het beste resultaat

Peter Mulder


De verkoop van mijn huis is soepel verlopen dankzij Jan. De foto’s, de gesprekken, de bereikbaarheid en alles daaromheen is naar wens geweest en de uiteindelijke verkoop boven verwachting. Zeer aan te bevelen!

Berend Postema


Wij hadden Jan gebeld als aankoopmakelaar voor ons toekomstige woning. We zijn door hem uitstekend geholpen met het maken van de juiste keuzes. Daarna moest onze woning in de verkoop en hebben we wederom door Jan laten doen. Het ging allemaal heel erg soepel. Een man die zijn vak goed verstaat en alle zorgen bij je wegneemt.

Leonie Dorenbos


Jan heeft ons geholpen met onze aankoop. Hij heeft ons goed geadviseerd waardoor wij niet teveel betaald hebben voor onze woning. Ook in het proces erna hebben wij een prettige samenwerking ervaren.

Johanna L


Jan heeft onze woning getaxeerd zodat wij een aanbouw kunnen realiseren. Jan komt over als een vakkundig en integer persoon. Je bent bij Jan geen nummer, hij neemt de tijd die hij nodig heeft. Het heeft geresulteerd in een eerlijk en realistisch taxatierapport. Waarbij het opstellen ook nog eens super vlot was. Wij zijn in ieder geval heel erg tevreden!

Joost knol


Jan heeft onze woning verkocht. Dit is ons uitstekend bevallen. In alle fases van de verkoop is Jan de objectieve adviseur en sparringspartner. Ook als het spannend wordt is Jan de rust zelve en blijft hij objectief. Daarnaast was Jan erg flexibel. Kortom, een aanrader.