skip to Main Content

 

Taxatie nodig na aankoop van een huis of woonboerderij in Assen of omgeving?

Karaktervol Wonen verzorgt de taxatie natuurlijk graag voor u.

Op basis van onze jarenlange ervaring mogen we ook taxatierapporten leveren voor o.a. (jaren 30) woningen, landelijk gelegen huizen en woonboerderijen. Wij taxeren in o.a. Assen, Appelscha, Beilen, Rolde, Grolloo, Smilde, Bovensmilde, Beilen, Westerbork, Orvelte, Hooghalen, Tynaarlo, Zuidlaren en Norg.

In en binnen een straal van 25 km om Assen mogen we ook gevalideerde taxatie rapporten leveren. Gevalideerde taxatierapporten worden dan door een extern instituut als het NWWI of de Taxateursunie gecontroleerd. Veel banken eisen dit tegenwoordig bij het verstrekken van een hypotheek. Wij werken altijd met het nieuwste model voor de financiering van woonruimte. Hierdoor accepteren alle banken en geld verstrekkende instanties onze rapporten.

Wat kunt u van ons als taxateur verwachten?

Onze makelaar/taxateur komt op het afgesproken tijdstip naar uw woning. Van te voren heeft hij het eigendomsbewijs, de kadastrale gegevens en de tekeningen van uw woning al opgevraagd. Tijdens een woningtaxatie zelf let de taxateur op de volgende factoren:

 • de staat van onderhoud
 • de inhoud en de oppervlakte
 • de functionele indeling
 • de constructie en de gebruikte materialen, en de kwaliteit ervan
 • mate van isolatie en energiezuinigheid
 • verplichtingen en rechten, zoals overpad en erfpacht
 • de ligging en de omgeving
 • het bestemmingsplan
 • de marktsituatie in het werkgebied

U heeft vrijwel altijd een recent taxatierapport nodig bij;

  • Verkrijging van een hypotheek bij de aankoop van een woning
  • Bezwaar maken tegen de W.O.Z. waarde
  • Het bepalen van de waarde in geval van echtscheiding of nalatenschap
  • Oversluiten of verhogen van uw hypotheek voor bijvoorbeeld een verbouwing

Veelgestelde vragen 

Wanneer heb ik een gevalideerd (N.W.W.I.) taxatierapport nodig?

Nationale Hypotheekgarantie en vrijwel alle geldverstrekkers eisen een gevalideerd taxatierapport bij een financieringsaanvraag. Onafhankelijke validatie-instituten, waaronder het N.W.W.I. zijn opgericht om geldverstrekkers, intermediairs en consumenten op uniforme wijze inzicht te geven in de wijze waarop de waarde van woningen is vastgesteld. Dit biedt betrokkenen meer zekerheid en draagt bij aan het voorkomen van taxatiefraude en -fouten.

Is een taxatie hetzelfde als een bouwtechnische keuring?

Nee, bij een bouwtechnische keuring wordt de bouwkundige staat van het huis gekeurd door een bouwkundige. Bij een taxatie wordt alleen de actuele waarde van het huis bepaald door een taxateur. De taxateur van Karaktervol Wonen heeft een signaalfunctie als er sprake is van overduidelijke bouwkundige gebreken.

Is de taxateur van Karaktervol Wonen die de taxatie uitvoert bekend met de plaatselijke omstandigheden?

Onze taxateur is natuurlijk bekend met alle plaatselijke omstandigheden die van invloed kunnen zijn op de taxatiewaarde. Geldverstrekkers eisen tegenwoordig dat een taxatierapport wordt opgesteld door een taxateur die plaatselijk goed ingevoerd is en die binnen een bepaalde straal van hun vestigingsplaats mogen taxeren. Onze taxateur taxeert dus nooit buiten een straal van 25 kilometer.

Woningwaarde indicatie of een gratis waardebepaling in Drenthe? 

Een waardebepaling is de actuele inschatting van de woningwaarde van uw woning of woonboerderij. Een goed kloppende inschatting door een kundige taxateur is voor u immers altijd zeer waardevol. Of het nu is om te gaan verkopen of voor het oversluiten van uw hypotheek.

Binnen ons werkgebied komen we daarom voor een waardebepaling graag bij u langs. Binnen heel Drenthe doen we dit gratis. Het geeft u zekerheid over de waarde van uw huis.

Het is in elk geval een heel stuk betrouwbaarder dan het invullen van een online woningwaarde indicatie formuliertje. Het enige wat het u dan kost is een uurtje van uw tijd…. en wellicht een kopje koffie.

Taxatietarieven van Karaktervol Wonen

Transparantie staat bij ons voorop. Onze tarieven zijn hieronder te vinden. Bel gerust om een taxatie in te plannen in voor uw woning in Assen, Appelscha, Beilen, Rolde, Grolloo, Smilde, Bovensmilde, Beilen, Westerbork, Orvelte, Hooghalen, Tynaarlo, Zuidlaren of Norg.

Bekijk hier onze taxatietarieven:

taxatie assen
karaktervol wonen taxatie taxatierapport NWWI gevalideerd
karaktervol wonen erkend taxateur taxatierapport
vastgoedcert taxatierapport NWWI Karaktervol wonen makelaar Assen

Taxatierapport of waardebepaling aanvragen