skip to Main Content

 

Taxatie nodig na aankoop van een huis of woonboerderij in Assen of omgeving?

Karaktervol Wonen verzorgt de taxatie natuurlijk graag voor u.

Bij een taxatie wordt er een actueel waardeoordeel verbonden aan de grond, het huis, de ligging en overige dergelijke zaken. Dit doet een gecertificeerde taxateur.

Er zijn uiteenlopende redenen te bedenken voor een woningtaxatie. Bijvoorbeeld als je een hypotheek aanvraagt: je hypotheekverstrekker wil dan zekerheid hebben over de waarde van je toekomstige huis. Ook als je bezwaar wilt maken tegen de WOZ-waarde heb je een taxatierapport nodig. Je doet er verstandig aan om voor de taxatie van je toekomstige huis een gecertificeerde taxateur in te schakelen. Wacht niet te lang met het regelen van een taxateur. Gemiddeld duurt het een week voordat de taxateur het taxatierapport op tafel legt. Mocht je de taxatie voor een hypotheek nodig hebben, dan moet je hier dus rekening mee houden.

 

Op basis van onze jarenlange ervaring mogen we ook taxatierapporten leveren voor o.a. (jaren 30) woningen, landelijk gelegen huizen en woonboerderijen. Wij taxeren in o.a. Assen, Appelscha, Beilen, Rolde, Grolloo, Smilde, Bovensmilde, Beilen, Westerbork, Orvelte, Hooghalen, Tynaarlo, Zuidlaren, Zwiggelte en Norg.

In en binnen een straal van 25 km om Assen mogen we ook gevalideerde taxatie rapporten leveren. Gevalideerde taxatierapporten worden dan door een extern instituut als het NWWI gecontroleerd. Veel banken eisen dit bij het verstrekken van een hypotheek.

Wij werken altijd met het nieuwste model voor de financiering van woonruimte. Hierdoor accepteren alle banken en geld verstrekkende instanties onze rapporten.

Wat kunt u van ons als taxateur verwachten?

Bij een taxatie let de taxateur onder andere op de volgende aspecten: de inhoud en oppervlakte van het vastgoed, de functionele indeling, de kwaliteit van constructie, afwerking en onderhoud. Ook de isolatie en energiezuinigheid spelen een rol. Daarnaast is het voor de taxateur verplicht om contact op te nemen met de gemeente voor informatie over het bestemmingsplan en de bodemgesteldheid. Ook niet onbelangrijk: een taxateur bekijkt de marktsituatie. Hoe is het bijvoorbeeld gesteld met de vraag en aanbod in de regio? Je kunt het taxatierapport als een alomvattend verslag zien, waarin de taxateur een rondgang maakt langs de zaken die jou als toekomstige huiseigenaar aangaan.

U heeft vrijwel altijd een recent taxatierapport nodig bij;

    • Verkrijging van een hypotheek bij de aankoop van een woning
    • Bezwaar maken tegen de W.O.Z. waarde
    • Het bepalen van de waarde in geval van echtscheiding of nalatenschap
    • Oversluiten of verhogen van uw hypotheek voor bijvoorbeeld een verbouwing

Veelgestelde vragen 

Wanneer heb ik een gevalideerd (N.W.W.I.) taxatierapport nodig?

Nationale Hypotheekgarantie en vrijwel alle geldverstrekkers eisen een gevalideerd taxatierapport bij een financieringsaanvraag. Onafhankelijke validatie-instituten, waaronder het N.W.W.I. zijn opgericht om geldverstrekkers, intermediairs en consumenten op uniforme wijze inzicht te geven in de wijze waarop de waarde van woningen is vastgesteld. Dit biedt betrokkenen meer zekerheid en draagt bij aan het voorkomen van taxatiefraude en -fouten.

Is een taxatie hetzelfde als een bouwtechnische keuring?

Nee, bij een bouwtechnische keuring wordt de bouwkundige staat van het huis gekeurd door een bouwkundige. Bij een taxatie wordt alleen de actuele waarde van het huis bepaald door een taxateur. De taxateur van Karaktervol Wonen heeft een signaalfunctie als er sprake is van overduidelijke bouwkundige gebreken.

Is de taxateur van Karaktervol Wonen die de taxatie uitvoert bekend met de plaatselijke omstandigheden?

Onze taxateur is natuurlijk bekend met alle plaatselijke omstandigheden die van invloed kunnen zijn op de taxatiewaarde. Geldverstrekkers eisen tegenwoordig dat een taxatierapport wordt opgesteld door een taxateur die plaatselijk goed ingevoerd is en die binnen een bepaalde straal van hun vestigingsplaats mogen taxeren. Onze taxateur taxeert dus nooit buiten een straal van 25 kilometer.

Woningwaarde indicatie of een gratis waardebepaling in Drenthe? 

Een waardebepaling is de actuele inschatting van de woningwaarde van uw woning of woonboerderij. Een goed kloppende inschatting door een kundige taxateur is voor u immers altijd zeer waardevol. Of het nu is om te gaan verkopen of voor het oversluiten van uw hypotheek.

Binnen ons werkgebied komen we daarom voor een waardebepaling graag bij u langs. Binnen heel Drenthe doen we dit gratis. Het geeft u zekerheid over de waarde van uw huis.

Het is in elk geval een heel stuk betrouwbaarder dan het invullen van een online woningwaarde indicatie formuliertje. Het enige wat het u dan kost is een uurtje van uw tijd…. en wellicht een kopje koffie.

Taxatietarieven van Karaktervol Wonen

Transparantie staat bij ons voorop. Onze tarieven zijn hieronder te vinden. Bel gerust om een taxatie in te plannen in voor uw woning in Assen, Appelscha, Beilen, Rolde, Grolloo, Smilde, Bovensmilde, Beilen, Westerbork, Orvelte, Hooghalen, Tynaarlo, Zuidlaren, Zwiggelte of Norg.

Bekijk hier onze taxatietarieven:

taxatie assen
karaktervol wonen taxatie taxatierapport NWWI gevalideerd
vastgoedcert taxatierapport NWWI Karaktervol wonen makelaar Assen

Taxatierapport of waardebepaling aanvragen